Bak boller til fastelavn

Bak boller til fastelavn

Her følger en oppskrift på hveteboller. Hveteboller smaker kjempegodt, og nybakte boller slår alltid an. Her er bollene bakt ganske store, og de er uten rosiner. Ønsker du rosiner i, kan 2 – 3 dl tilsettes under bakingen.

Store boller
500 g hvetemel
100 g farin
100 g smør (skal smuldres i melet)
2 ts kardemomme
1 stor ts bakepulver
2,5 – 3 dl melk
50 gjær

1 egg – litt i deigen og litt til pensling

Slik gjør du:
Varm melken til den er lunken. Rør gjæren ut i litt av den. Ha mel, sukker og kardemomme i en bakebolle, og smuldre smøret i. Bland melk, utrørt gjær og pisket egg i melet. Ta av litt egg først til pensling av bollene. Arbeid deigen glatt og seig. Legg den i en bolle, strø over litt mel. Sett deigen til heving til dobbelt størrelse på et lunt sted. Når deigen er ferdig hevet, ha den på bakebordet og kna den. Del i 12 – 15 emner som trilles til boller og settes på stekeplate. Etterheves på platen over damp til bollene er store og luftige. Stekes på 215 grader i 10 – 12 minutter.

 Første gang publisert på Bodilslilleblogg.com

Tilbake til bloggen